Wat is PRI

‘PRI  (Past Reality Integration) gaat ervan uit dat volwassenen de wereld vaak zien door de bril van de afweermechanismen die ze als kind hebben moeten ontwikkelen. Die afweermechanismen helpen om pijn die je als kind hebt ervaren niet te hoeven voelen maar ze vertekenen ook je waarneming van het heden. Daardoor kunnen ze de oorzaak zijn van problemen in het heden, zoals angst, somberheid, boosheid, overspannenheid of gebrek aan werkelijk contact. PRI therapeuten nemen als richtlijn dat sterke gevoelens die niet in proportie staan tot de situatie, bijvoorbeeld erg boos worden om iets kleins, weliswaar worden opgeroepen in het heden maar worden veroorzaakt door het verleden. Als gevoelens niet passen bij wat er in het hier en nu gebeurt betekent dit dat de situatie symbool staat voor een situatie uit het verleden, meestal de kindertijd. De eerste belangrijke stap in een PRI proces is dan ook om onderscheid te leren maken tussen toen en nu' . Uit de PRI folder.

 

Je leert PRI zelfstandig toepassen zodat je het instrument kunt gebruiken wanneer je het nodig hebt. Je leert het aan de hand van een vraag, een probleem waar je last van hebt. Dat kan individueel én samen met je partner.

 

In Relatie Therapie leren jullie emoties beter begrijpen en je krijgt tools/technieken aangereikt waarmee je je bewust wordt wanneer jullie in negatieve emoties verstrikt raken, waardoor en hoe je de emoties ontmantelt. Dan komt er begrip en compassie zodat de liefde weer kan stromen. De sessies zullen deels samen en deels individueel zijn.  Wil je alvast meer lezen over relaties dan is het boek:

Onze Liefde, van Ingeborg Bosch een aanrader.

 

meer informatie